08 mars 2011

Tatueringsfärg!

Jag får många frågor i studion på om färgen är skadlig.
För att sammanfatta det hela har jag satt ihop det här inlägget!

Trots att kemikalieinspektionens rapport för snart ett år sedan konstaterade att tatueringsfärg innehåller mängder med tungmetaller och direkt cancerogena ämnen så har väldigt få reagerat. EU utreder fortfarande hur man ska läkemedelsklassificera tatueringsfärger och tack vare doku-såpor om tattoostudios, översvämmas internet av företag som ska sälja tatueringkit, som om det vore vilken hälsobransch som helst.

Om ett tattoo-kit på nätet kostar 1000 kr för maskin, färger och alla tillbehör så undrar man vad man får för pengarna? Färger som klarar en läkemedelsklassning  kostar 1000 kr för ca 3 färger.
Oseriösa företag som vill tjäna pengar på människors dumheter bryr sig inte om färgen de säljer egentligen är ämnad för billackering och om den drabbade får hela kroppen full med cancer om 15 år.

Tatuerade en gymnastiklärare ifrån södra Sverige förra året och han berättade att barnen i årskurs 7 kommer till skolan efter att ha lånat pappas tatueringsapparat och övat på varandra.
Att öppna en studio är ett skämt och ingen garanti för att det ska bli bra, man behöver tydligen inte ens kunna rita eller bry sig om sina kunders hälsa - bara studion har ett godkänt ventilationssystem. Bara förra året öppnades 5-8 nya studios i varenda liten avkrok i Sverige. Snart känner alla någon som tatuerar hemma vid köksbordet. Verkar som en fenomenal idé med blodsmitta i köket där dina barn ska äta varje dag??

För att citera en av mina vänner:
- "Om du vill vara cool så kan du väl börja röka istället - så drabbar det förhoppningsvis bara dig själv!"

Det är inte meningen att skrämmas men varför reagerar ingen??

Än har vi inte sett effekterna på de komplikationer som uppstår av tungmetallsfärger och hur många som utvecklar cancer pga sin tatuering. Ännu har det inte drabbat någon vi känner.......

Hur undviker man farorna??

Har sagt det innan och gör det igen. Fråga i studion - de är skyldiga att ha en deklaration, en innehållsförteckning kallad säkerhetsblad som förklarar vad färgen innehåller - vet inte studion vad ni pratar om - gå därifrån!

Vad gör vi som jobbar professionellt?

Vi ser naturligtvis till att vi använder rätt färger trots att de är dyra.
Färgerna är egentligen naturliga pigment och förstärkta, helt naturliga & giftfria. Dessa är hårt prövade av både univeritetssjukhus och professionella produktionslabb. EDT´s färger klarar läkemedelsklassningen!
Min leverantör av färg låter dessutom överskottet av försäljningen under mars månad oavkortat gå till cancerforskningen!

Avslutningsvis vill jag tacka min leverantör för att de alltid varit så bra på att informera om allt kring tatuering,
och att de ser till att vi också hänger med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar