Användandet av "Gladpack" på nya Tatueringar.
"Användandet av "Gladpack" är inte bara olaglig i de flesta stater men också en billig förolämpling mot en kund som förtjänar en bättre start med sin nya tatuering. Hur dyrt är ordentligt bandage? Hur sätter man ett pris på att förhindra smitta??"
Peggy Sucher, Säkerhets Chef , National Tattoo Assn. USA, kunde inte ha sagt det bättre.
Idag när TV är fullt av tattooprogram och varje människa som tror att det är rock n roll status att vara tatuerare, ska ge sig på att prova en bransch som i verkligheten är hård och genomsyras av säkerhetstänkande, blodsmitta och resistenta bakterier - är det viktigare än någonsin att informera om denna felbehandling.
Innan jag själv utbildade mig trodde jag som alla andra att plast var en bra ide för att skydda tatueringen, men rent sunt förnuft säger ju motsatsen. Det är ju inte som om en läkare skulle vira in dig i gladpack när du opererat bort blindtarmen ??!! Nedan följer Peggy´s info om gladpack - läs och begrunda!
"
Användandet av plastomläggning för att täcka nygjorda tatueringar fick sin start på mc-träffar. Jag kommer ihåg hur jag först såg detta på 70- och 80 talet. Nyligen tatuerade människor drog bort bandaget för att visa sina polare sin nya gaddning och otränade tatuerare fick "se igenom"-iden med "gladpacken". Nu var det inte längre någon idé att pilla bort bandaget längre. På den tiden var inte blod en riskfaktor. Tyvärr har några av våra outbildade "bröder" missat dagens faror och har fortsatt denna felfyllda praktik.
Vad är Problemet?
Problemet är att "gladpack" skapar ett tillslutet skydd vilket innebär att ingen luft kommer in eller ut. Detta håller alla kroppsvätskor i en pöl på huden. Den ytan kan bygga upp kroppstemperatuer på nästan 60 grader vilket är en perfekt grogrund för bakterier. Din tatuering har blivit en bakterieodling. Kul va!!
Pölen med kroppsvätskor - alla vätskor måste ha någonstans att ta vägen och det är i nederkant på plastbandaget. Vätskorna läcker ut och rinner längs med kroppen där andra människor lätt kan komma i kontakt med dem, således har man skapat ett multi-kontaminerat fält. Att lägga en bit papper i botten hindrar inte pölen eller temperaturens ökning.
Har du lust att gnida dig mot någons kroppsvätskor?
Nyligen besökte jag en studio i grannskapet och jag blev då vittne till hur en plastinklädd kund satt i deras väntrum med sina kroppsvätskor rinnande nedför armen ner på tygsoffan. Snacka om smittat område!! Ugh! Om en sådan olycklig individ skulle komma in i vår studio ber vi dem snällt att gå eftersom vi inte vill ha deras kroppsvätskor på våra stolar, vår disk eller vårt golv. Jag ger dem också en kopia av denna artikel som de kan ta med till tatueraren som uppenbarligen inte är utbildad i blodburna patogener (sjukdomsalstrande organismer.)
Det är inte bara äckligt, det kan vara olagligt också!
De flesta statliga tatueringsregler i USA specificerar speciellt de typer av bandage man får använda. (Department of Health Regulation 11-17-10-H ..hela området med ett sterilt bandage och säkrad med ordentlig tejp.) Det är till och med en av frågorna på testet för vår Tattoo-license!
Användandet av "Gladpack" är inte bara olaglig i de flesta stater men också en billig förolämpling mot en kund som förtjänar en bättre start med sin nya tatuering. Hur dyrt är ordentligt bandage? Hur sätter man ett pris på att förhindra smitta??
Användandet av "Gladpack" är förbjudet på många tatueringsmässor. National Tattoo Association och Alliance of Professional Tattooists har förbjudit användandet under dessa shower. Det är hög tid att alla anordnare av tatueringsmässor utbildar sig och bannlyser denna utbredda policy.
Skydda dig.
Innan du, som kund, skaffar dig din nästa tatuering, undersök din utvalda studio. Om "gladpack" skulle användas där, se till och välj en studio där tatueraren har brytt sig om att utbilda sig för ordentliga behandlingar. Tänk efter - om de inte ens kan sin smittskyddslära - vilka andra fel gör de i processen??"
Källa;
Peggy Sucher
Skin Deep Tattoo Waikiki
Security Director, National Tattoo Assn. USA
Member, Alliance of Professional Tattooists